Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

כביש 62: דרך היין הארוכה בעולם

הידעתם שדרך היין הארוכה בעולם נמצאת בדרום אפריקה? הכביש, באורך 850 ק”מ, מובילה כל הדרך מקייפטאון לפורט אליזבת. תוכלו לא רק לראות אלא גם לטעום את הדרך, תוך שתיית יין במהלך המסע שלכם בין הכף המזרחית לכף המערבית.

כדרך היין הארוכה בעלם, כביש 62 אכן עלה לגדולה בזכות היין. אבל יש עוד המון מה לחקור בו. הדרך מלאת הנופים, הנפרשת כמעט במקביל לכביש N2, מלאה בטבע ושדות ייחודיים. הרפתקאות, היסטוריה, וערים קטנות הפזורות לכל אורכה. וגם, דרך 62 נהיתה פופולארית יותר ויותר כאשר ערוץ CNN הכריז על הדרך כאחד היעדים הטובים בעולם לטיולי נסיעות (Road trip). וזו, עובדה שאין להתווכח עליה.

מה לא להחמיץ בדרך היין הארוכה בעולם

הדרך מתחילה באזור היין של קייפטאון, ואז מתקדמת מזרחה לכיוון וולינגטון (Wellington) ופארל (Paarl). זמן קצר אחרי שתצאו מקייפטאון תמצאו את עצמכם נוסעים בין הכרמים של חלק מהחוות והיקבים הטובים בדרום אפריקה. לאחר שתעברו את וולינגטון ופארל, תגידו לטולבח (Tulbagh). כעיר עמוסת היסטוריה, תוכלו למצוא 32 אתרים היסטוריים ברחוב אחד – הכי הרבה שתוכלו למצוא ברחוב אחד בכל דרום אפריקה. לאחר מכן, תגיעו לעמק הנהרות. הנהרות שבעמק זה – רוסרטסון, אשטון, מק’גרגור, בוניבאל ומונטגיו יספקו לכם תעסוקה לימים שלמים, אם תחפצו בכך. עמק יפהפה זה מלא לא רק בטעמי פירות ויין משובחים, אלא גם בנוף עוצר נשימה.

כשתעברו כרם אחר כרם, והקילומטרים יספרו מאחוריכם, תתחילו להבין מדוע זו אחת מהדרכים המומלצות בעולם – וכמובן, גם מדוע היא דרך היין הארוכה בעולם. אך עוד לא סיימנו!

לאחר שתגיעו לבר האגדי של בארידייל (Barrydale), הנקרא Ronnie’s Sex Shop, תדעו שעברתם חצי מהדרך. זוהי גם הזדמנות מצוינת לעצור לתמונה משעשעת. הדרך ממשיכה אל קארו (Karoo), אזור צחיח למחצה הנודע בהרים מלכותיים, עצי זית, יענים ויין, ובמיוחד יין פורט. מוזמנים לטעום ממגוון היקבים באזור ולהמשיך לנסוע אל לנגקלוף (Langkloof) באזור הכף המזרחית. לנגקלוף, הידוע גם כאזור הפירות של דרום אפריקה, ממוקם מאחורי הרי ציציקמה. לאורך הדרך תמצאו קהילות חקלאיות רבות, ולפני שתשימו לב תגיעו אל פורט אליזבת – סופה שך דרך היין.

כמו יין טוב, גם על דרך היין יש להתענג. האזור מציע משהו לכל אחד, בין אם אתם פה בשביל היין או בשביל ההרפתקה. אין רגע דל. מהעמקים העשירים של נהר ברידה (Breede) אל למעמקי מערות קנגו העתיקות, ועד לפרחים ולצמחייה המקומית שצומחת לצידי הדרך לכל אורך המסלול.

רוצים לחוות את הטוב מכל העולמות בדרך היין הארוכה בעולם? צאו לחקור מחוץ לכביש 62 ושלבו את הטיול עם פניני דרך מכביש N2, במיוחד אלו מדרך הגנים.

רוצים עזרה בתכנון הטיול? צרו קשר ונעזור לכם לתכנן טיול המשלב את דרך היין ואת כביש N2– על מנת שתוכלו לטייל על דרך המלך.

אהבתם את הכתבה? שתפו אותה!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

הגיבו לפוסט :

עובדות מגניבות נוספות


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Elementor\Scheme_Color' not found in /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/jet-elements/includes/addons/jet-elements-posts.php:565 Stack trace: #0 /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2327): Elementor\Jet_Elements_Posts->_register_controls() #1 /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(496): Elementor\Controls_Stack->init_controls() #2 /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php(177): Elementor\Controls_Stack->get_stack() #3 /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(300): Elementor\Widget_Base->get_stack() #4 /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2416): Elementor\Controls_Stack->get_controls() #5 /home/customer/www/bonis in /home/customer/www/bonisaglobal.com/public_html/wp-content/plugins/jet-elements/includes/addons/jet-elements-posts.php on line 565